Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeskunde die is gebaseerd op het uitgangspunt dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiestromen van het lichaam.

Bij acupunctuur worden, vaak pijnloos, zeer dunne naaldjes in de zogenaamde acupunctuurpunten gezet. Hiermee kan de therapeut het functioneren van- en de onderlinge werking tussen organen gunstig beïnvloeden. Dit kan leiden tot verlichting van pijn, verbetering van de spijsvertering, verbetering van de doorbloeding,  vermindering van stress en angst, en nog veel meer.

Acupunctuur kan worden ingezet bij lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen en allergieën. Daarnaast kan acupunctuur ook helpen bij mentale en emotionele problemen, zoals stress, angst, depressie en slapeloosheid. Bovendien is acupunctuur een veilige en natuurlijke methode om vruchtbaarheidsproblemen aan te pakken en het welzijn tijdens de zwangerschap te bevorderen.

Naast de klassieke acupunctuur bieden wij ook ooracupuctuur aan.

Ooracupunctuur, ook bekend als Auriculotherapie, is een vorm van acupunctuur waarbij kleine naaldjes in specifieke punten in het oor worden geplaatst. Deze punten zijn verbonden met verschillende organen en systemen in het lichaam.
Auriculo wordt met name ingezet bij behandelingen van verslavingen zoals roken en afvallen. Ooracupunctuur is een meestal een pijnloze behandeling die snel resultaat kan opleveren.

acupunctuur
Acupunctuur oor